Friday, January 6, 2012

itt es ott es megint itt...

amig en otthon csak lustalkodtam es visszafogottan orultem az olcso alkoholnak,a hirek szerint svedorszagban egesz mozgalmas volt az elet: lelottek par embert malmøben, egyet elraboltak uppasalaban es itt talaltak meg umåban (a skandinav krimik szerzoi kapnak eleg inspiraciot, azt hiszem), jott a vihar es elvitte az aramot meg nehany haz tetejet, a varost vegre betakarta egy (helyi mertekkel szamitva) kis ho, es hivatalosan vallas lett a fajlcsereles.
na jo, otthon sem unatkoztunk, 3 tuntetes volt a 12 nap alatt, de legalabb a dohanyzast betiltottak a kocsmakban. hip hip hurra :P

oktoberben jo otletnek tunt, hogy nem jovok vissza januar 2-an a norwegian (emberbarat idopontban indulo) jarataval, hanem 4-en a wizzair fog visszahozni reggel 6-kor, aztan meg egy napot elsetalgatunk stockholmban, es masnap reggel repulunk  umeåba.
mert kell meg 2 nap otthon, stockholmot telen (hoban-fagyban) latni kell, es ennyi meg pont belefer a vizsga elott.

na, ebbol legfeljebb annyi igaz, hogy kellett meg 2 nap otthon. stockholmban nem volt sem ho, sem fagy, ami meg oke, de az eso is esett egesz nap, mar nem ingyenes az a nehany muzeum ami 6 eve meg az volt, es hogy belefer a vizsga elott, ez meg viccnek is rossz:)
de azert nem panaszkodom, stockholm esoben is nagyon szep, bar seta helyett inkabb a villamosbol neztuk.
egyszer, ha raerek, vegigmegyek a stockholmi metro vonalan, es megnezem az osszes megallot. a metrojegy is eleg draga, de a muzeumi belepoknel olcsobb:P

egy vicces indiai sracnal talaltunk szallast, aki rabeszelt minket, hogy nezzunk meg vele egy majdnem 3 oras bollywood-filmet.
megtortent.
szirupmergezest kaptam, de azert voltak benne vicces reszek. egy walt disney-mesere hasonlitott leginkabb...
kesobb volt szerencsem beleszagolni a levegobe, mikozben zold chilivel foztek valamit. a hatasa olyan, mint a konnygaze...
fozott "edes" szoszt is,  termeszetesen az is csipos volt. szerintem ezek eros pistat kiskanallal kiennek az uvegbol, mint a nutellat.

ha stocholmba jottok, hozzatok sok penzt. es keszuljetek fel arra, hogy ami modern, az nem feltetlenul juzer-barat.
mikor mar azt hinne az ember, hogy keszpenzt itt mar csak muezumban lathat, akkor kiderul, hogy az osszes nyilvanos wc otkoronassal mukodik.
de a kaveautomata nem veszi be a ketkoronast. arra ott a mastercard:)

No comments:

Post a Comment