Monday, March 12, 2012

elfujta a szel...

Pedig tegnap este tizkor meg fuggoleges volt.
Aztan ejjel jott egy kisebb vihar, ugyhogy ma reggelre a csodalatos haromszogletu szupertornyunk lefekudt vizszintesbe, es kozepen kettetort.
Mi egy kicsit sokkot kaptunk, amikor reggel meglattuk, de legalabb senkit nem utott agyon a cucc. Ugy nezett ki a helyszin, mint foldrenges vagy tornado vagy atomtamadas vagy nem tudom mi utan.
De Walternak igy is tetszett, torott allapotban, es legalabb nem kellett felmasznia ra. Ketlem, hogy elbirta volna  a szerkezet. Egy csapattars meg szombaton felmaszot, de o 12 kiloval konnyebb, es alatta is nagyon billegett.
Mert ugye az volt a feladat, hogy 5 meteres torony, fabol. Lehetoleg minel kevesebb fabol, szoval elegge konnyuszerkezetesre sikerult a remekmu. Alapozas meg sehol, mert az udvaron a betont azert megsem akartuk feltorni.
Az epuleten belul is felborult volna konnyen, kint meg tulajdonkeppen varhato volt...de Walter azt mondta meg az elejen, ne foglalkozzunk a szellel, ez a feladat most nem arrol szol :)
Pedig de.
Itt minden az idojarasrol szol.
Nem csoda, hogy mindenki allandoan arrol beszel.
Ha nincs semmi, idojaras akkor is van. Nem lehet csak ugy megkerulni!

Ha mar az idojarasnak tartunk, kb 2 hete megy a nappal felolvad - ejjel megfagy jatek. Biciklivel eddig eselyem sem volt, ugyhogy 2 hetig lusta puhany modon busszal jartam, de ma visszatertem a nyeregbe.
Ugy tunik, nagyjabol lekopott a jeg a bicikliutrol, 3 honapja ota most bicikliztem eloszor aszfalton:) Azt hiszem, itt igy kezdodik a tavasz, hogy elobujik az aszfalt. A viragokra meg valoszinuleg varni kell egy darabig...

A toronyepites ket dolgora volt jo, egyreszt lett egy par klassz fenykepem rola, masreszt 2 het furas-faragas utan annyira jol all a kezemben a kalapacs meg a veso, a furogeprol nem is beszelve, hogy most mar asztalosmuhelyben is kereshetek munkat. (ha ha)

Na, igy nezett ki egy darabban a torony:

                   





Es igy a vihar utan:





 Hat igy jartunk. Ugyis szet kellett volna szedni elobb-utobb...

A toronyepitesen kivul meg annyi tortent a mult heten, hogy kedden volt egy "mindenki sut vagy foz es hoz valami hazait" vacsi. Legalabb 15-en voltunk, ugyhogy igazan nem maradtunk ehesek, minden tok finom volt, meg a sved kaja is:) Hosszas toprenges utan (daralt mak? daralt dio? meggy? gesztenye? felejtsd el...) vettem "cottage cheese" nevu termeket es az ebbol keszitett sutemenyre rafogtam, hogy ez äkta ungersk turos suti. A kulfoldiek elhittek, megettek, tuleltek. Hurra.

Ket nap mulva, marcius 8-an, egyik csoporttarsnak szulinapja volt, amit - a nok napjara valo tekintettel-  egy rozsaszin fagyitortaval unnepeltunk meg. Kesobb, ebed utan, erkezett egy ujabb meglepetes-suti, ezuttal tenyleg nonapra, az eszt csoportttarsunk csinalta. De a svedek is alairtak! ez volt benne a meglepetes :)

Ma reggel pedig Walternek volt szuletesnapja, ezert tovabbi sutemenyek keszultek meglepetes jelleguen, igy a hetfo reggelt is jol indult, 2 szelet tortaval:)
Hedonista idoket elunk. Allitolag eppen bojti idoszak van, de eminket ez lathatolag nem erint :)




No comments:

Post a Comment