Tuesday, September 13, 2011

hatodik (beneztem az orarendet)

...es bejottem 9-re fel 11 helyett. Ha nem esne, varost nezhetnek biciklivel:) De sajnos izombol esik, igy kenytelen vagyok az internet elott ulni...

Veget ert a workshop *,legyartottuk es bemutattuk a fantasztikus butort vagy nem tudom mit, amit terveztunk, kozben senki nem fureszelte le az ujjat es nem tett tonkre semmit a muhelyben, szoval eddig jol allunk:)

*
A projekt arrol szolt, hogy talaljunk megoldasokat arra, hogyan lehetne kisebb privat tereket kialakitani az iskola epuleteben, ahova el lehet vonulni olvasni vagy dolgozni, vagy csak beszelgetni valakivel stb. Ez az egesz onnan jott, hogy az iskola epulete, a tanarok es a regi diakok szerint is, tulsagosan nyitott - ugy ertem, nincsenek levalasztva tantermek, mint egy normal iskolaban, hanem minden egybenyitott, csak polcokat helyeztek el korben, mint terelvalaszto elemeket.Falakat es ajtokat leginkabb csak wc-k es a tuzlepcso korul talalunk:) Van meg uvegfal a muhely, a konyha, a tanarok irodai es az eloadotermek korul, igy vegul is bemenni nem lehet, de kukkolni igen:)
Fuggolegesen is minden nyitott, tulajdonkeppen latvanynak nem rossz, de azt is elhiszem hogy idegesito es zavaro lehet (lesz is), amikor az egesz epulet tele van. Egyreszt zajos, masreszt meg tenyleg mindenki lat mindenkit, mint valami emeletes akvariumban, hat eleg erdekes...
Az epuletet egyebkent Henning Larsen tervezte, hat nem tudom, biztos ki akart tolni a svedekkel:)
Biztos ezert megyunk epp Koppenhagaba kirandulni, es pont Henning Larsen irodajat meglatogatni, hogy megkerdezzuk a mestertol, hogy "akkor ezt most igy hogy? " :)

Na hat mindenfele kisokos-nagyokos megoldas szuletett arra, hogyan valasszunk le magunknak privat zonat, sok csapat tenyleg nagyon jokat talalt ki, olyanokat ami vicces is es hasznalhato is, es meg jol is nez ki - hat a mienk leginkabb vicces, de ugy latom itt mindenki annyira gyerekes, hogy ha valamivel jatszani lehet, akkor az mar nyero, nem baj ha amugy semmi ertelme:)

na, majd folytkov...vegre fel 11 van:)

update: kiderult, a kirandulas csak tavaly volt ingyenes, iden nem fer bele a koltsegvetesbe az utazas, csak a szallas, na igy mar azert egeszen mas a helyzet...
legalabb 2000 korona lesz, de inkabb tobb, valojaban olcsobb es meg gyorsabb is! budapest-umeå tavolsagon megfordulni mint az orszagon belul umeå-malmö utvonalon (repulovel)
Mindezt egy 2 napos kirandulasert, hat nem is tudom...:S
Tenyleg nem ertem, miert nem birtak kozelebb talalni valamit, amit erdemes megnezni, pl Stockholmban vagy Goteborgban, vagy akar Finnorszagban,az is itt van egy ugrasra...(egy nagyobb ugrasra, na)
Oke, az egyetem igazgatoja dan, de akkor is... (nincsenek nagyon sved tanaraink, szinte mind kulfoldi, a diakok viszont 90%-ban svedek)
Eh. Nyernem kellett volna elobb a lotton, mondjuk akkor mar minek mennek egyetemre... ha csak nem hobbibol:)

No comments:

Post a Comment